Na Prevrzmi kod Čajniča, 3. avgusta Peti „Sabor kod lopte“

25. јула 2014. 058.ba

Sabor kod lopte

UZ SABOR I SUSRET ČLANOVA UDRUŽENjA ČAJNIČANA

ČAJNIČE – Peti „Sabor kod lopte“, održaće se u nedelju, 3. avgusta na Prevrzmi kod Čajniča, potvrdio je idejni tvorac ovog ekološko-turističkog i sportskog kompleksa, prof. Dr Branislav Mašić.

Specijalni gosti ove kulturno sportske manifestacije, koju uz Mašića organizuje i Mjesna zajednica Čajniče jedan, biće članovi Udruženja Čajničana koje je nedavno osnovano u Srbiji, a koje okuplja sve članove iz dijaspore širom svijeta sa osnovnom misijom dobročinstva, privredne pomoći opštini Čajniče, kao i kulturno-sportskim aktivnostima i njegovanju tradicija svoga zavičaja.

Sabor kod lopte - Kustin trg

U okviru Sabora biće organizovana sportska takmičenja u malom fudbalu, bacanju kugle, natezanju konopa, skoku u dalj iz mjesta i trci u vrećama.

– I ove godine organizujemo mali Sajam narodnih rukotvorina, a u kulturnom dijelu programa održaće se Sabor narodnih guslara i frulaša sa tromeđe Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, najavio je Mašić.

U okviru tradicionalnog narodnog veselja posjetioce „Sabora kod lopte“ će zabavljati Ekstra Bend.

– Pored ranije izgrađenih sadržaja, poput spomenika lopti, putokaza prema svjetskim metropolama i sunčanog časovnika, ovogodišnji Sabor dočekujemo sa jedinstvenim spomenikom čovjeku, tablom za budući „Kuastin trg“, kao i olimpijsklom zastavom, povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata i njenog ustanovljenja, pojasnio je Mašić, najavljujući da će ovaj kompleks, uz dodatne sadržaje, uskoro prerasti u „Vazdušnu banju MB“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,