Na Tjentištu sutra počinje “OK fest”

03.07.2014.

Bazen na Tjentištu

FOČA – Na Tjentištu sutra počinje “OK fest” koji će trajati do nedjelje, 6. jula, a okupiće mlade iz regiona koji će imati priliku da uživaju u prirodnim ljepotama Nacionalnog parka “Sutjeska”, nastupima poznatih muzičkih bendova i brojnim pratećim sadržajima.

Program “OK festa”, koji organizuje Ferijalni savez Republike Srpske u saradnji sa Nacionalnim parkom “Sutjeska”, podijeljen je u tri dijela – adrenalin, agora i umjetničku zonu.

Adrenalin zona obuhvata rafting rijekom Tarom, obilaske prašume Perućica i planine Maglić, te sportske aktivnosti.

U okviru agora zone biće vođene panel diskusije, a najzanimljivija je umjetnička zona, koja nudi muzičke koncerte, pozorišne predstave i projekcije filmova.

Posjetioci, koji organizovano dolaze iz Banjaluke, krenuće sutra u 7.00 časova sa stare autobuske stanice, a otprilike u isto vrijeme prema Tjentištu će se uputiti i mladi iz ostalih dijelova Republike Srpske, ali i Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, te drugih zemalja iz okruženja.

U Nacionalnom parku “Sutjeska” čeka ih smještaj u Hotelu “Mladost” i u omladinskom kampu, a u slučaju potrebe svoje kapacitete ponudiće i Rafting centar “Bastasi”.

Cijena boravka u kampu je 10 maraka po osobi za sva tri dana festivala, u šta je uračunata i kompletna ponuda “OK festa”, dok se smještaj u hotelu sa punim pansionom za tri dana i prevozom plaća 100 KM, a sa raftingom i planinarenjem 140 KM.

Muzički program svake večeri počinje u 20.00 časova, a centralni događaj prvog dana “OK festa” je nastup beogradske grupe “Ortodoks Kelts”.

U subotu će koncert održati novosadski pank-bend “Ateist rep”, a u nedjelju nastupaju mostarski “Zoster” i “Partibrejkersi” iz Beograda.

Osim njih, posjetioce će zabavljati još 10 bendova i didžejeva.