Održan sastanak Udruženja Čajničana u Novom Sadu

01. јула 2014. 058.ba

Čajniče

ČAJNIČE – Sastanak prve skupštine Udruženja Čajničana potomaka i prijatelja održan je 22. juna 2014. godine na fakultetu Educons – Sremska Kamenica u Novom Sadu.

Sastanku su prisustvovali sveštenici iz Pravoslavnih crkava kao i predstavnici opštine Čajniče na čelu sa načelnikom Goranom Karadžićem, zatim članovi inicijativnog odbora Udruženja i oko osamdeset drugih gostiju.

Na sastanku je predložen dnevni red od deset tačaka koje su jednoglasno usvojene i prihvaćene.

„Ova inicijativa osnivanja Udruženja Čajničana potomaka i prijatelja u Novom Sadu ima pozitivan odjek u Čajniču. Opština Čajniče raspolaže sa brojnim bogatstvima i smatram da je najveće bogatstvo Čajniča duhovno bogatstvo sa manastirom Uspenja Presvete Bogomajke Čajničke. Takođe voda u Čajniču je jedna od najkvalitetnijih voda u Evropi o čemu svjedoče i zapisi Austrougarske. Potencijali Čajniča su i u proizvodnji zdrave hrane“ – rekao je Goran.

Uz informaciju da postoje rudna nalazišta Karadžić je detaljno govorio o razvoju u oblasti energetike posebno u vezi izgradnje mini–elektrana. Velike su mogućnosti u oblasti vjerskog turizma.

Imajući u vidu da Čajniče predstavlja zdravu sredinu, priprema sportista bi bila još jedna od potencijala u Opštini. Nada se da će Udruženje pružiti pomoć u realizaciji nekih od iznjetih programskih ciljeva.

Nakon izlaganja načelnik Goran u ime opštine Čajniče poklonio je Udruženju ikonu Presvete Bogomajke i grb opštine Čajniče.

Profesor Mašić se zahvalio svim prisutnim koji su se odazvali pozivu i došli na sastanak Skupštine a posebno se zahvalio Milanu Gutiću koji je omogućio održavanje sastanka u prostorijama koje pripadaju njegovom Udruženju.

Milan Gutić se takođe obratio na sastanku i tim putem informisao ih da je on jedan od vlasnika fabrike vode „Heaven“ Čajniče i da čini sve da fabrika počne da radi punim kapacitetom. Na taj način zaposlili bi što više radnika što smatra svojom pomoći opštini Čajniče.

Da napomenemo udruženje je osnovano 7. maja 2014. godine sa sjedištem u Novom Sadu radi ostvarivanja ciljeva koji se odnose na njegovanje i očuvanje tradicije, običaja i kulture zavičaja kao i radi uspostavljanja svih oblika saradnje uključujući povezivanje ljudi i unapređenja privrede i kulture.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: