“OK Fest” pun pogodak!

07.07.2014.

OK Fest - koncert

FOČA – Festival za mlade “OK Fest”, koji je od 4. do 6. jula održan na Tjentištu, osim bogatog muzičkog programa u okviru kojeg su nastupili poznati domaći i regionalni bendovi, bio je i dobra prilika za promociju ove destinacije.

Karolina Karalić, portparol festivala, kaže da je prvi dan “OK Festa”, koji je organizovao Ferijalni savez RS u saradnji sa Nacionalnim parkom “Sutjeska”, obeležio nastup beogradskog sastava Ortodoks kelts.

– Muzičko veče počelo je nastupom banjalučkog sastava A3PA, koji su imali zadatak da pesmama slavne Azre zagreju okupljenu publiku, nakon čega su nastupili i njihovi sugrađani Tupas mene sa listom poznatih rokenrol numera. Keltsi su održali sjajan dvočasovni koncert na ovoj prekrasnoj lokaciji i u fantastičnom ambijentu NP “Sutjeska” – kaže Karalićeva.

Ona dodaje da je drugi dan festivala obeležio nastup novosadskog sastava Ateist rep i banjalučkog benda Sopot.

– Muzičko veče drugog dana festivala otvorio je bend Fyrstikk iz Osla, nakon čega je nastupio banjalučki bend Ispad!, a atmosferu pred izlazak Ateist repa zagejao je Sopot, koji je na području NP “Sutjeska” snimio i spot za pesmu “Beskonačnost” u režiji Dajana Javorca. “OK Fest” je takođe uspostavio i partnersko-prijateljsku saradnju sa “Lovefestom” iz Vrnjačke Banje, koji je jedan od najkvalitetnijih muzičkih festivala u regionu – ističe Karalićeva.

Prema njenim rečima, treći i završni dan festivala obeležili su nastupi Partibrejkersa i mostarskog benda Zoster.

– Muzičko veče otvorili su banjalučki bendovi Aurora i Grashopers. Mladi DJ dvojac Calavera&Manya kao i banjalučki DJ dvojac Tibor i Kazo takođe su nastupili završne večeri festivala. U saradnji sa Sarajevo film festivalom i “Operacijom kino”, na Tjentištu je organizovano i letnje kino, u okviru kojeg su prikazani filmovi “Joe” i FIFA: Ujedinjene strasti. U okviru adrenalin zone “OK Festa” učesnici su imali priliku uživati u raftingu rekom Tarom, planinarskoj šetnji do podnožja Maglića, te poseti Trnovačkom jezeru – kaže Karalićeva.