Otkazani „Dani višegradskog meda“

SRNA - 29. јула 2014. 058.ba

Košnice-med

VIŠEGRAD – Manifestacija „Dani višegradskog meda“, koja je trebalo da bude održana polovinom avgusta, otkazana je zbog loše pčelarske godine.

Iz Udruženja pčelara „Višegrad“, čiji je Upravni odbor otkazao manifestaciju, saopšteno je da su „Dani višegradskog meda“ otkazani jer oko 150 pčelara iz ove opštine, od kojih je 70 u Udruženju, neće ove godine „vrcati“ med zato što ga u košnicama jednostavno nema.

Obilje kišnih dana uticalo je na to da su prinosi meda minimalni i pitanje je da li će ga pčelari vaditi iz košnica, jer prijeti opasnost da pčelinja društva u zimu uđu bez dovoljnih količina hrane.

Nestašica meda u Višegradu i gradovima gornjeg Podrinja uticala je na to da se cijena ovog pčelinjeg proizvoda sa 15 poveća na 20 KM.

Udruženje pčelara „Višegrad“ organizovaće u septembru manifestaciju „Međunarodni sajam meda“ na kome učestvuju pčelari iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,