Počela škola tenisa u Rogatici

Sreten Mitrović - 25. јула 2014. 058.ba

Škola tenisa u Rogatici

ROGATICA – Podstaknuti uspjesima Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović i ostalih srpskih tenisera, u Rogatici je među mladim sve više poklonika bijelog sporta. To je bio i povod da se još prije više od dvije godine u sastavu Sportsko-rekreacionog centra izgradi tenisko igralište sa svim standardima koje traže ovakvi objekti u svijetu.

– Na njemu i pomoćnom igralištu koje je u neposrednoj blizini okupljali su se rekreativci tenisa, da bi ovih dana u organizaciji Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ i podršku iz budžeta opštine, počela sa radom četveromjesečna škola tenisa, reče direktor Centra Slaviša Bojović.

Škola tenisa u Rogatici

Pošto je ovo prvenac u Rogatici, u školu se prijavilo 20-tak kandidata uzrasta od 6 do 18 godina oba pola i sa njima, u nedostatku domaćeg kadra, radi teniski trener iz Foče Aleksandar Petrović.

– Nastava u školi, rekao je Petrović, izvodi se po metodi „Mini tenisa“ koju je odobrila i preporučila Svjetska teniska federacija ITF i primjenjuje se u sličnim školama širom svijeta.

Uz rekete i loptice prilagođene uzrastu polaznika i ostala specijalna pomagala, naglasio je on, polaznici uče osnove ove plemenite vještine. Sudeći po prvim časovima „nastave“ stiče se dojam da ovdje ima „materijala“ i da će iz Rogatice za godinu-dvije u svijet tenisa, kao i u mnogim drugim sportovima, ući neki novi klinci da dostojno pronesu ime svog grada i opštine.

Škola tenisa u Rogatici

Da je tenis u Rogatici dobro prihvaćen sport svjedoči i veliki broj rekreativaca koji svakodnevno uživaju u ovoj igri, koji će se, prema već utvrđenom planu, okupiti na turniru uz predstojeću krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje, 19, avgusta.

Nakon završetka prvog ciklusa u školi i „filtera“ kroz koji će proći svi polaznici, predviđeno je osnivanje teniskog kluba koji bi kao novi u opštini zvanično bio registrovan sa početkom naredne 2015. godine, rekoše u Centru za kulturu i sport.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: