Promovisana nova knjiga Božidara Stanara

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. јула 2014. 058.ba

Knjiga Božidara Stanara
KNjIGA ZA POKLON

ROGATICA – Božidar Stanar, pjesnk i književnik iz Rogatice, u prostorijama Narodne biblioteke u gradu na obalama Rakitnice, večeras, 16. jula, u prisustvu više sugrađana ljubitelja dobre pjesničke riječi, promovisao je jubilarnu 20-tu knjigu, a 13 zbirku pjesama sa nazivom „Stotinu i neka“ (izabrane i novije pjesme – po izboru autora). Radi se o zbirci od 136 odabranih pjesama.

Uz autora na promociji, na kojoj su među slušaocima bili i načelnici opština Rogatica i Čajniče Tomislav Puhalac i Goran Karadžić, govorili su recenzent najnovije zbirke, i većine ostalih, književnik i pjesnik Slobodan Ristović, koji stvara na Zlatiboru, i u ime izdavača „Žiravac“ iz Požege, Zoran Nedeljković.

Knjiga Božidara Stanara

– Da sam prebirao šljunak u nekoj reci, umesto stihova Božidara Stanara, možda bih našao neko zurno zlata. Ovako ih imam pune šake, reče Ristović.

– U knjizi su, dodao je on, pjesme koje se mogu govoriti u ime dobrodošlice i davati se za poklon kao jabuke u svečanim prilikama kako je to učinio i sam autor posvetivši 54 pjesme drugim ljudima.

Drugi recenzent Stanarove najnovije zbirke pjesama je profesor Dragan Paponjak iz Rudog. Likovno ju je, na opšte zedovoljstvo autora, recenzenata i izdavača, opremio čuveni Miodrag Nadlački, a štampana je u 1000 primjeraka tvrdog poveza.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,