Radnici odustali od štrajka

SRNA - Aleksandra Janković - 22. jula 2014. 058.ba

Štrajk komunalaca u Foči

FOČA – Radnici fočanskog Komunalnog preduzeća „Komunalac“, na današnjem sastanku Štrajkačkog odbora, donijeli su odluku da odustanu od štrajka koji su zbog neisplaćenih zarada i doprinosa bili najavili za 24. juli.

Predsjednik Sindikalnog odbora „Komunalca“ Dejan Blagojević rekao je Srni da su odluku da odustanu od štrajka radnici donijeli na osnovu dogovora koji su u petak, 18. jula, postigli sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem i sa rukovodstvom preduzeća.

„Pratićemo da li će se dogovor o ispunjenju naših zahtjeva realizovati i na osnovu toga ćemo vidjeti kako ćemo dalje postupati“, rekao je Blagojević.

On je potvrdio da je u međuvremenu radnicima isplaćena jedna zaostala plata, te podsjetio da je dogovoreno da se kašnjenje uplate doprinosa svede na dva mjeseca, da bi radnici mogli ovjeravati zdravstvene knjižice.

Na sastanku u opštini, radnicima je obećano i da će se poštovati zakonski minimum u isplati plata i toplog obroka, te da će jednu polovinu regresa dobiti u šest rata, a drugu jednokratno do kraja godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,