Sloboda Mićalović ludo voli Kustu i uživa na snimanju u Trebinju

Blic.rs - 24. јула 2014. 058.ba

Sloboda Mićalović u Trebinju

TREBINJE – U drevno mesto Klobuk na granici Crne Gore i trebinjske opštine, do koga su nekada stizale i Napoleonove trupe, vratila se glumačka ekipa novog ostvarenja Emira Kusturice.

U filmski grad privremeno se uselila i Sloboda Mićalović, koja je dobila ulogu mlekarice u filmu „Na mlečnom putu“.

Tridesetak članova filmske ekipe svako jutro u šest sati iz Trebinja dolazi na Klobuk i odmah započinje snimanje, koje traje i po 12 sati dnevno.

Trenutno snimaju scene u kući mlekarice Milene.

U ovom objektu, koji je Kusturica izgradio za potrebe filma, nalazi se devojačka soba, u kojoj Milena provodi slobodno vreme i vredno vežba na konju sa hvataljkama. Pored kreveta je vitrina, koju krase fotografije Milene i njenog brata, koga glumi Miki Manojlović.

Ništa bez domaćina

Na ulasku u filmski grad znatiželjnike pozdravlja Radivoje Orbović, na čijem je zemljištu Kusturica prošle godine izgradio železničku stanicu i druge objekte za potrebe filma. Radivoje kaže da se dobro slaže s filmadžijama kojima pomaže u toku snimanja, a kad se kamere isključe, čuva imanje.

U dvorištu seoskog domaćinstva gaču guske, a svoju scenu „čekaju“ i dve krave. Nekoliko metara od kuće, pored železničke pruge, nalazi se uobičajen filmski ambijent – kamere, reflektori, reportažna kola, šator, u kom filmska ekipa pravi pauzu za ručak, i drvena baraka, u kojoj se Sloboda presvlači i šminka.

Mlekarica Milena, koja se zaljubljuje u Kostu, koga glumi upravo Emir, uspešna je gimnastičarka koja je osvajala i državna prvenstva. Vidno umorna od napornog snimanja scena na gimnastičkom konju, Sloboda je za „Blic“ rekla da se, i pored zahtevnih zadataka, oseća spokojno pored slavnog reditelja.

– Priča oko uloge Milene je veoma slojevita. Zadivljena sam kako je Kusturica kombinovao lik fizički jake, a emotivno slabe devojke – kaže Sloboda.

Emir Kusturica - snimanje filma u Trebinju

Priznaje da je uzbuđena što će upoznati italijansku filmsku divu Moniku Beluči, koju smatra najlepšom ženom na planeti. Ona napominje da je ulogom u filmu „Na mlečnom putu“ ostvarila glumački san.

– Od akademije sam želela da me pozove Emir Kusturica, i to mi se ostvarilo – ne krije zadovoljstvo glumica.

Uigranoj ekipi jedino na ruku ne ide vreme, pošto se svakodnevno iznad klobučkih brda nadvijaju tamni oblaci, pa je kiša postala deo scenografije. Oni će još nekoliko dana snimati na Klobuku, a onda se sele na drugi kraj trebinjske opštine, u selo Uvjeća. Monika Beluči će scene snimiti početkom avgusta, a nešto kasnije u Trebinje dolazi i Miki Manojlović.

Ručak pod vojničkim šatorom

Oko 14 sati svakog dana cela filmska ekipa se nakratko nađe pod vojničkim šatorom, gde im se deli obrok spremljen u trebinjskom hotelu „Platani“. Organizatori kažu da je ručak isti za sve, prohteva nema. Kad smo ih posetili, na meniju su imali pileće batake i paradajz.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,