Srđan Stanković izabran za predsjednika Boračke organizacije Foča

25.07.2014.

Skupstina Boracke u Foci

FOČA – Boračka organizacija opštine Foča danas je održala redovnu šestu Izbornu skupštinu, na kojoj su izabrana radna tijela Boračke organizacije.

Na današnjoj sjednici izabran je predsjednik Skupštine BO Foča i njegov zamjenik, predsjednik Predsjedništva i sedam članova Predsjedništva, pet članova Odbora porodica poginulih boraca i Odbor ratnih vojnih invalida.

Za predsjednika Skupštine Boračke organizacije Foča ponovo je izabran Miloš Tomović, koji je istakao da je status demobilisanih boraca u Foči i u čitavoj državi težak. Kako naglašava Tomović, u Foči je skoro više od 70 odsto učesnika rata nezaposleno, što prelazi cifru od 3000 demobilisanih boraca.

– „Do sada smo riješili mnoga pitanja demobilisanih boraca i porodica poginulih boraca vezana za stambeno zbrinjavanje i školovanje djece poginulih boraca. I dalje nam je najveći problem rješavanje pitanja nezaposlenosti demobilisanih boraca jer zaista ih je puno koji su evidentirani na Zavodu za zapošljavanje, u Foči ih je preko tri hiljade“, rekao je Tomović.

Skupstina Boracke u Foci

Za predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Foča izabran je Srđan Stanković, borac prve kategorije. Stanković ističe da je dosadašnje predsjedništvo radilo dobro i efikasno rješavalo probleme boraca, ali da uvijek može bolje, čemu će i on težiti u toku svog mandata.

– „Dosadašnje Predsjedništvo radilo je dobro, ali i novo će se potruditi da radi još bolje. U narednom periodu radićemo na većem zapošljavanju demobilisanih boraca i obezbjeđivanja penzije za one borce kojima ratni staž nije uplaćen. Tražićemo da zapošljavanje demobilisanih boraca i djece poginulih boraca bude prioritet u lokalnoj zajednici“, ističe Stanković.

U nastavku Skupštine Boračke organizacije Foča izabran je njen nadzorni odbor i dva delegata koji će fočanske borce predstavljati u Boračkoj organizaciji Republike Srpske, Miloš Lazović i Milika Radović.