Sve spremno za jubilarni turnir “Football Friends”

22.07.2014.

Football friends

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izjavio je danas da je sve spremno za jubilarno deseto izdanje međunarodnog omladinskog turnira “Football Friends”, koji će od 25. do 27. jula biti održan na Gradskom stadionu.

Prestižno takmičenje, ne kojem su prošle godine trijumfovali mladi igrači engleskog premijerligaša “Svonsija”, ove godine će okupiti osam ekipa uzrasta do 17 godina iz šest zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Na Desetom turniru “Prijatelji fudbala” učestvuju “Crvena zvezda” i “Vojvodina” iz Srbije, “Rijeka” iz Hrvatske, “Budućnost” iz Crne Gore, “Olimpija” iz Slovenije, “Rabotnički” iz Makedonije, te “Željezničar” i “Sutjeska” iz BiH.

Novi učesnik turnira je “Rijeka”, dok ostali učesnici već imaju status fudbalskih prijatelja.

Načelnik Mašić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora turnira, kaže da Foča, putem “najvažnije sporedne stvari na svijetu”, nastavlja da širi poruke mira i prijateljstva.

“Ovo je po mnogo čemu jedinstven turnir, na kome mladi fudbaleri imaju priliku da vide kako se trenira i igra u drugim zemljama, te da igraju pred punim tribinama, što će biti poseban doživljaj i za njih, ali i za publiku”, rekao je Mašić.

Prvog dana turnira, u petak, 25. jula, igraju se četvrtfinalni mečevi, dan kasnije su polufinala, a meč za treće mjesto i finale je u nedjelju, 27. jula.

Kao i obično, biće organizovan i bogat prateći program, pa će u subotu biti priređen već tradicionalni gastro-fest, a istog dana je i okrugli sto “Fudbal – više od igre”.

Žrebanje četvrfinalnih parova je petak u 12.00 časova, prvi meč igra se od 16.00, a svečano otvaranje turnira je u 19.00 časova.

“Trofej prijateljstva” u Foči do sada su osvajali po dva puta beogradska “Crvena zvezda” i “NJukasl junajted” iz Engleske, a po jednom skopski “Vardar”, “Groclin” iz Poljske, podgorička “Budućnost”, zagrebački “Dinamo” i “Svonsi” iz Velsa.

Organizatori turnira su opština Foča i Fondacija “Prijatelji fudbala” iz Beograda.