U prvim razredima slobodno još 14 mjesta

09.07.2014.

Srednja škola u Rogatici

ROGATICA – Još dva dana pa ističe i drugi upisni rok za popunu 106 upražnjenih mjesta u prvim razredima Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici.

– Na raspisani konkurs u dva odjeljenja sa 44 učenika gimnazije opšteg smjera prijavio se 41 kandidat i svi su primljeni. U smjer ekonomija, pravo i trgovina za zanimanje ekonomski tehničar prijavilo se traženih 44 učenika, dok se u jedno odjeljenje trećeg stepena za zanimanje proizvođač primarnih proizvoda od drveta prijavilo svega 7 kandidata, a po konkursu je traženo 18. U cjelini uzev upisano je 92 učenika, među kojima su dva sa područja opštine Sokolac, koji su se upisali u gimnaziju, i jedan iz Novog Goražda, koji će se osposobljavati za ekonomskog tehničara, reče novi vršilac dužnosti direktora Centra Jelena Despotović.

Ostalo je slobodno još 14 mjesta, od čega 3 u gimnaziji, što je malo iznenađenje, i 11 u trećem, radničkom, zanimanju, što opet nije neko iznenađenje, jer su se i ranijih godina ovakva odjeljenja jedva sastavljala iako je šansa za zapošljavanje daleko veća nego, na primjer, ekonomskih tehničara koja se pune bez problema, rekoše u Centru.

Inače, devete rezrede u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Savo“ na završetku tek minule školske godine završilo je 97 učenika. Iz toga proizilazi da se negdje „izgubilo“ osam učenika, kolika je razlika između broja svršenih i u Srednjoškolski centar upisanih u osnovaca.

Neupisani imaće još jednu šansu za upis. U upisnom roku od 26. do 28. avgusta za njih, i sve ostale koji žele da se ovdje školuju, vrata Srednjoškolskog centra će još jednom biti otvorena.