Uklonjeno 60 odsto odrona

15.07.2014.

odron na putu

FOČA – Radnici fočanskog preduzeća “Srbinjeputevi” uklonili su 60 odsto odrona na magistralnom putu Foča – Sarajevo, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog kojeg je saobraćaj na dionici Miljevina – Dobro Polje u prekidu od 26. juna.

U Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske” ističu da putne službe rade na raščišćavanju stijenskog materijala i miniranju stijena koje predstavljaju opasnost od novog obrušavanja, te da bi do kraja sedmice trebalo u potpunosti da očiste kolovoz, nakon čega će se vidjeti šta je još neophodno da se uradi na sanaciji i zaštiti puta.

Portparol “Puteva Srpske” Natalija Kostrešević kaže da dinamiku radova usporava uređenje nepristupačne stijenske škarpe, visoke oko 100 metara.

“Neophodno je da se ova škarpa adekvatno obezbijedi da ne bi došlo do novog obrušavanja zemlje i stijena na kolovoz”, rekla je Kostreševićeva.

U Saobraćajnoj policiji u Foči kažu da se na zaobilaznom putu preko Kalinovika više puta desilo da se autobusi i kamioni zaglave na uskoj makadamskoj dionici dugoj oko 15 kilometara.

“Problem je nastao zbog toga što nije postavljena saobraćajna signalizacija, kojom bi se takva vozila usmjeravala preko Rogatice i Goražda”, rečeno je Srni u fočanskoj policiji.

Inače, veliki broj vozača, uglavnom domaćih, uprkos obustave, od Miljevine do Dobrog Polja saobraćaju glavnom magistralom, ali na sopstvenu odgovornost.