Uručene nagrade za najbolja arhitektonska dostignuća

SRNA - 30. jula 2014. 058.ba

Zgrada HE u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – „Horizont centar“ u Banjaluci i Upravna zgrada preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ u Višegradu dobitnici su nagrade „Cemeks“ za najbolja arhitektonska i građevinska dostignuća.

Arhitekta projekta Upravne zgrade preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Brane Mitrović istakao je da ova zgrada predstavlja odraz okruženja u kom se nalazi, saopšteno je iz „Cemeksa“.

„Pokušali smo primjenom lokalnih materijala, odnosno kamena i drveta, da približimo ljudima prirodu tih materijala i kvalitet koji posjeduju“, rekao je Mitrović.

Arhitekta firme A+B iz Banjaluke Dalibor Bjelica rekao je da je objekat „Horizont centar“ atipičan u odnosu na većinu stambenih objekata u Banjaluci i da se izdvaja zahvaljujući zanimnljivoj arhitekturi, ravnim i jasnim linijama, te upečatljivoj bijeloj fasadi.

Ova dva projekta će ove godine predstavljati BiH na međunarodnom takmičenju „Cemeks bilding avard“ u Meksiku, gdje će biti predstavljeni najbolji projekti iz čitavog svijeta.

[royalslider id=“104″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,