Uvaženi zahtjevi radnika

SRNA - Aleksandra Janković - 18. jula 2014. 058.ba

Radisav Mašić sa komulacima

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izjavio je nakon današnjeg sastanka sa radnicima Komunalnog preduzeća „Komunalac“, koji su za 24. jul najavili stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, da je postignut dogovor da se ispoštuju njihovi zahtjevi.

Mašić je rekao da je na sastanku, kojem su prisustvovali i direktor „Komunalca“ Miloš Lazović, te članovi Upravnog odbora ovog preduzeća, dogovoreno da se obezbijedi isplata primanja u skladu sa zakonom i da se smanji rok u plaćanju doprinosa, da bi radnici mogli ovjeravati zdravstvene knjižice.

„Kao većinski vlasnici `Komunalca`, zadužili smo menadžment i Upravni odbor da u roku od 15 dana naprave program konsolidacije preduzeća na dugoročnoj osnovi“, dodao je Mašić.

Predsjednik Sindikalnog odbora „Komunalca“ Dejan Blagojević istakao je da su na sastanku sagledani svi problemi, te da je načelnik pokazao veliko ineteresovanje za njihovo rješavanje.

„Znamo da to ne može preko noći i na brzinu, ali je napravljen plan da se to riješi“, rekao je Blagojević.

On je precizirao da su dobili obećanje da će se kašnjenje plata postepeno smanjivati, a da će se kašnjenje doprinosa svesti na dva mjeseca.

„Rečeno je i da ćemo uz platu, u šest mjesečnih rata, dobiti polovinu regresa, a da će nam druga polovina biti isplaćena jednokratno do kraja godine, te da će se poštovati zakonski minimum i zakonska isplata toplog obroka“, istakao je Blagojević.

Blagojević je za početak iduće sedmice najavio sastanak Štrajkačkog odbora, na kojem će biti razmotrena odluka o štrajku.

Direktor „Komunalca“ Miloš Lazović kaže da je ovih dana izmireno više obaveza prema radnicima i da im se trenutno duguje jedna plata, doprinosi za dva mjeseca i regres.

On je istakao da je najveći problem ovog preduzeća naplata odvoza smeća i drugih usluga, kako od građana, tako i od preduzeća i javnih ustanova. „Duguju nam gotovo svi budžetari, počev od bolnice, Kazneno-popravnog zavoda, škola, kao i svi fondovi“, rekao je Lazović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,