Vladika Grigorije u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Čajničke

04. jula 2014. 058.ba

Vladika Grigorije u Cajnicu

ČAJNIČE – Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko–hercegovački i primorski Grigorije juče je prisustvovao služenju liturgije u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Čajničke koja je počela u 9,00 časova.

Vladika je dočekan na ulaznoj kapiji Manastira kuda je prošetao kroz špalir građana i članova kulturno umjetničkog društva „Izvor“ Čajniče. Zajedno sa vladikom na liturgiji je prisustvovalo oko stodeset sveštenika i monaha Mitropolije Dobrobosanske i Eparhije Zahumsko–Hercegovačke i Primorske.

Vladika Grigorije u Cajnicu

Tokom liturgije održanoje i pričešće gdje su se pričestili vladika i ostali sveštenici i monasi.

Čajnički manastir i čudotvorna Ikona Bogorodica Čajnička jedno je od velikih svjedočanstava i potvrda naše vjere, hrišćanskog dyha i ljubavi prema Bogu i ljudima. Taj i takav duh živi, oživljuje, podiže, stvara i izgrađuje – istakao je vladika zahumsko hercegovački Grigorije. Posle održane liturgije pripremljen im je i svečani ručak.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,