Završen kamp košarkaških talenata RS u Banja Luci

28. јула 2014. 058.ba

Kamp kosarkasa u Banja Luci

AFIRMACIJA KOŠARKE MEĐU MLADIMA

VIŠEGRAD – Trideset najtalentovanijih košarkaša i košarkašica Republike Srpske rođenih 2000. i 2001. godine učestvovalo je na kampu Košarkaškog saveza RS u Banjaluci od 21. do 27. jula.

Sa mladim košarkaškim talentima su radili treneri Dragan Mičić iz Banjaluke, Mišo Ivezić iz Nevesinja, Borko Pereula iz Višegrada, Dario Ćorić iz Bijeljine i Darko Kosić iz Banjaluke.

Na kampu je bilo 30 košarkaša i košarkašica iz klubova RS uključenih u područne košarkaške odbore: Banja Luka, Doboj, Bijeljina i Romanija-Hercegovina, među kojima su bili i Vardini kadeti Milenko Frganja, pobjednik u takmičenju zadatog poligona, te Mihailo Nešković i Dalibor Ilić.

Po riječima Kornele Vuković, rukovodioca kampa, testirano je predhodno 158 mladih košarkaša, urađena su im antropometrijska mjerenja, testirane su motorične i košarkaške sposobnosti, na osnovu čega su odabrani učesnici.

– Cilj nam je da ovakvi kampovi postanu dio redovnih aktivnosti Košarkaškog saveza RS jer su oni put ka napretku ovog popularnog sporta, istakla je Vukovićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: