FK Mladost Rogatica – otišlo pola tima

03.08.2014.

Pripreme FK Mladost

ROGATICA – Neočekivano, ali bez velikog iznenađenja, fudbalski drugoligaš Republike Srpske grupa istok Mladost iz Rogatice ostao je bez šest standardnih prvotimaca.

Uz Nemanju Gigovića, koji se uopšte nije javio na prozivku šefu stručnog štaba Draganu Jovanoviću, zadnjeg dana prelaznog roka ispisnice su uzeli Bojan Obradović i Nemanja Živković, koji su se u višegradskoj Drini HE pridružili Rogatičaninu Darku Rosiću. Ispisnice su uzeli i Siniša Bjelaković i Nemanja Ćaćić koji će fudbalsku karijeru nastaviti u Glasincu 2011 na Sokocu, Nikola Nešković je navodno zakucao na vrata „Olimpika“ u Sarajevu, a Filip Mihajlović otišao je na fakultet i ne zna se da li će i dalje igrati fudbal.

Jovanović, kao prvi čovjek struke u Mladosti, reče da će odlaskom ove grupe fudbalera prvi tim sigurno osjetiti. Novajlije koje su došle iz omladinskog pogona, bar u početku, neće biti adekvatna zamjena. Nadati se da će, uz starije igrače, iz utakmice u utakmicu sazrijevatii u spoju iskustva i mladosti donijeti očekivane rezultate na zelenom polju.

Prvu utakmicu novog prvenstva, 17. avgusta, Rogatičani igraju kod kuće sa ekipom Sloga Junajted iz Bijeljine.