Kako riješiti problem oborinskih voda sa Bikavca?

06. avgusta 2014. 058.ba

Šaht niz Bikavac

NEDOVOLjNI I ZAČEŠLjENI REŠETKASTI PROPUSTI

VIŠEGRAD – Oborinske vode sa Bikavca, prilikom većih padavina kakve su zabilježene ovog ljeta, a posebno 3. i 5. avgusta, zbog nezavršenih rešetkastih propusta kišne kanalizacije, na Trg palih boraca, pored vode nanose šljunak sve do hotela „Andrićev konak“.

Po riječima Bosiljke Jevđić, poslovođe komunalnog pogona u preduzeću „Komunalac“ Višegrad, koji održava slivnike na gradskim ulicama, do ovog problema dolazi zbog, kako je naglasila, nezavršenog rešetkastog propusta u ulici Svetog Save.

– Radi se o dugogodišnjem problemu, jer je propust sa rešetkama urađen samo na polovini ulice, tako da drugom polovinom oborinske vode teku prema Trgu palih boraca, pojasnila je Jevđićeva.

Ona je dodala da bi se realizacijom ove, relativno jeftine investicije, uspješno riješio ovaj dugogodišnji problem.

S druge strane i redovno čišćenje postojećih propusta za odvod kišne kanalizacije, sigurni smo, znatno bi riješio problem oborinskih voda.

Jer, primjetno je da su začešljeni velikim nanosom sitnog kamenja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: