Kozara – Drina HE 5:1

30.08.2014.

FK Kozara - FK Drina HE

VIŠEGRAD – Pred oko 200 gledalaca na Gradskom stadionu u Gradišci, u idealnim uslovima za igru i na odlično spremljenom terenu, FK Kozara je u utakmici 3. kola I lige Republike Srpske savladala Drinu HE iz Višegrada sa visokih 5:1.

Iako su gosti već u prvom minutu zaprijetili ka golu mladog golmana Kozare Trkulje, fudbaleri Kozare su preuzeli terensku inicijativu.

Prvu šansu propušta Srndović, koji šutira glavom kraj gola u 11. minuti.

Nakon kornera u 16. minuti najviši u skoku je Šuka, ali golman Drine odbija njegov udarac, da bi do lopte najbrže stigao Škorić i pospremio je u mrežu gostiju za 1:0.

Nisu stali sa napadima fudbaleri Kozare, i redaju se pokušaji Gavrića i Srndovića, koji u 35. minuti nakon odličnog centaršuta Šuke postiže gol za vođstvo Kozare od 2:0.

Malo su se trgnuli fudbaleri Drine, i najzad zaigrali malo agresivnije, što je urodilo šansom za njih u 44. minuti, kada Trkulja odlično interveniše i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Kozare od 2:0.

U 57. minuti odlično glavom šutira Srndović ali golman Drine HE krajnjim naporom sprečava gol, da bi nakon slobodnog udarca u 58. minuti najviši u skoku bio Petrović koji povećava vođstvo na 3:0.

Svoj šut isprobavaju Šatara, pa Perić, a nedugo zatim, u 65. minuti Škorić postiže svoj drugi gol za visokih 4:0.

Peti pogodak za Kozaru postiže golom iz odlično izvedenog slobodnog udarca vrlo dobri Neđo Šuka u 68. minuti.

Nastavili su fudbaleri Kozare i dalje sa napadima, a Berićev udarac u 80. minuti završava zamalo kraj gola gostiju.

U 82. minuti Petrović pred šesnaestercem Kozare ruši protivničkog igrača i za to dobija drugi žuti karton, te Kozara nastavlja do kraja da igra sa igračem manje. Nakon slobodnog udarca, Bojat postiže počasni pogodak za Drinu HE i postavlja konačnih FK Kozara – Drina HE 5:1.

Kozara – Drina HE 5:1

Gradski stadion.
Gledalaca: 200.
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš).
Strijelci: 1:0 Škorić (16), 2:0 Srndović (35), 3:0 Petrović (58), 4:0 Škorić (65), 5:0 Šuka (68), 5:1 Bojat (82).
Žuti kartoni: Vukajlović, Ojdanić, Šatara (Kozara), Nešković, Tasić (Drina HE).
Crveni karton: Ognjen Petrović (Kozara) u 80. minutu.

KOZARA: Trkulja, Škorić, Gigović, Petrović, Vukajlović (od 46. Maksimović), Šuka, Srndović (od 63. Perić), Ojdanić, Gavrić (od 60. Popović), Berić, Šatara.

DRINA HE: Bojanović, Sekulić, Damjanović, Marković (od 39. Krsmanović), Rosić, Ig. Mirković, Jovanović, Iv. Mirković, Tasić (od 70. Obradović), Bojat, Nešković (od 60. Pejović).