Kusturica promoter fonda za lečenje dece

13. avgusta 2014. 058.ba

Emir Kusturica

Slavni reditelj počastvovan ukazanim poverenjem

Vrlo sam srećan zbog ideje da se uključim u rad koji bi pomogao bolesnoj deci – kaže za „Blic“ proslavljeni režiser.

Fond bi sa radom mogao da počne u septembru.

– Srećan sam što ću pomagati da se deca leče i, daj bože, izleče na mestima gde postoje bolji uslovi. Zahvalan sam Ministarstvu zdravlja zbog poverenja koje mi je ukazano – izjavio je Kusturica za „Вliс“. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da postoji ideja da Novak Doković i Emir Kusturica budu promoteri ovog fonda.

– Budžet će u početku biti do dva miliona evra, a onda će se u njega slivati novac koji bi se davao sportskim klubovima, novac od donacija, od akcija u dijaspori – najavio je ministar.

Nekoliko firmi spremnih da pomognu rad fonda se već javilo, ali se očekuje da se uključe i građani.

– Želja nam je da nemamo pojedinačne akcije prikupljanja pomoći za lečenje dece, već da sistemski rešimo problem – naglasio je ministar Lončar

Novak Doković, posvećen humanitarnim aktivnostima kroz svoju fondaciju i kao ambasador Unicefa, narednih dana odlučiće о predlogu ministarstva da bude član Saveta fonda. Ukoliko ne bude imao vremena, zamoliće za razumevanje, uz veliko poštovanje zа ovu plemenitu i važnu inicijativu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: