Mladost – Radnički 3:1 (0:1)

31.08.2014.

FK Mladost - Radnicki

ROGATICA – U trećem kolu novog šampionata u Drugoj fudbalskoj ligi Repubike Srpske, grupa istok, Mladost iz Rogatice, zadnjeg dana avgusta, na domaćem terenu dočekala je Radnički iz Karakaja.

U utakmici čije je prvo poluvrijeme pripalo gostima, a drugo domaćoj ekipi, više uspjeha imali su domaći igrači. Slavili su sa, reklo bi se, ubjedljivih 3:1, golovima Đurovića u 57. (penal), Balčakovića u 65. i ponovo Đurovića u 68. minutu, ali je moglo biti i drugačije.

Kada je naime golman gostiju Stevanović u 21. minutu odbranio opravdano dosuđeni penal Tošoviću i u 30. minutu agilni i u to vrijeme za domaću ekipu neuhvatljivi Sačević postigao lijep gol za goste iz Karakaja, naslućivao se potop domaćina. I bio bi da njihov golman Ljubinac nije imao svoj dan. Odbranio je „zicere“ Maksimoviću u 10. i Sačeviću u 28. i 39. minutu. Sami su bili pred golmanom domaćina koji je nevjerovatnim odbranama spasio svoj tim od neprijatne završnice.

FK Mladost - Radnicki

Drugo poluvrijeme potpuno je pripalo domaćinu i samo je bilo pitanje sa koliko golova u mreži će gosti otići kući. Uz tri postignuta, šansu za gol u više navrata imale su Tomić, Tošović i Đurović, dok je napad gostiju potpuno stao.

U ovoj utakmici pod stručnim rukovodstvom trenera Dragana Jovanovića, Mladost je igrala u slijedećem sastavu: Dražen Ljubinac, Nemanja Ćaćić, Boban Klisura, Miloš Urta, Nenad Tošović, Obrad Janjić, Slobodan Đurović, koga je u 76 minutu zamijenio Stefan Milovanović, Goran Balčaković, Darko Nerić, koga je u 46. minutu zamijenio Radoš Zimonjić, Siniša Tadić, Miloš Tomić, koga je u 69. minutu zamijenio Danijel Rosić.

Za igrača utakmice proglašen je Dražen Ljubinac, a dobro su još igrali i Janjić, Tošović, Đurović i Balčaković.

Sudio je, dosta dobro, Srđan Lubura iz Istočnog Sarajeva, iako je pokazao šest žutih kartona igračima Mladosti (Đurović, Urta, Janjić, Klisura, Tomić i Zimonjić) i tri Radničkog.