Moguća izlivanja rijeka i potoka zbog najavljenih padavina

SRNA - Aleksandra Janković - 05. avgusta 2014. 058.ba

Ćehotina-poplava

Foto arhiva

FOČA – Opštinski štab Civilne zaštite u Foči upozorio je stanovništvo gornjeg Podrinja da se u toku noći i sutrašnjeg dana očekuju velike količine padavina, te da postoji opasnost od izlivanja rijeka i bujičnih potoka.

„Očekuje se da će u toku noći na području Foče, Višegrada i okolnih opština pasti od 40 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u toku sutrašnjeg dana dodatnih 20 litara, pa smo upozorili stanovništvo u priobalju rijeka i potoka da sklone materijalna dobra, da prate situaciju i da se u slučaju potrebe obrate Civilnoj zaštiti“, rekao je komandir opštinskog štaba Civilne zaštite u Foči Čedo Zelović.

Opština Foča nedavno je formirala komisiju, koja je dobila zadatak da obiđe sve šahtove i propuste u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, da bi se na vrijeme preduzele mjere zaštite.

„Konstatovali smo da na određenim mjestima treba izvršiti čišćenje šahtova i propusta, pa će u narednom periodu biti dosta posla“, rekao je Zelović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,