MOSI – Rogatičani za ponos

09.08.2014.

Rogatica ide na MOSI

ROGATICA – Nakon trećeg dana nadmetanja na 51. MOSI Novi Pazar 2014 rogatički sportisti blistaju. Osim što su osvojene dvije zlatne medalje i isto toliko srebrenih i jedno bronzano odličje, košarkaši, rukometašice i odbojkašice su obezbjedili finale i boriće se za najsjajnija odličja.

Kako trenutno stvari stoje ekipa sa obala Rakitnice bi mogla zauzeti visoko mjesto u generalnom plasmanu na novopazarskim igrama. Ponovo je Tanja Marković pokazala da nema premca na MOSI skokom od 5,77 nije oborila svoj lični rekord ali je ubjedljivo osvojila 1. mjesto i okitila se zlatom.

Odlična je bila i Vladana Gavranović u trci na 800 metara koja je prošla prva kroz cilj vremenom 2:15;20 a bila je duga u trci na 1500 metara sa vremenom 4:42;34.

Odličan je bio i Bojan Ašonja koji je bacio disk 38,25 metara i stigao do srebra.

Tradiciju dobrih rezultata nastavile su i planinarke ekipa u sastavu Marija Lošić, Dragana i Jelena Mirković su osvojile treće mjesto i bronzanu medalju. Planinarima je zamalo izmaklo odličje, na kraju su bili četvrti.

Rukometašice Rogatice će se boriti za zlatnu medalju protiv Mojkovca a u grupi su osvojile 1. mjesto pobjedama nad Plavom 25:23 i Požegom 23:12.

Iako su ih svi smatrali autsajderom u najtežoj odbojkaškoj grupi na turniri Rogatičanke su demantovale sve nevjerne Tome i ubjedljivo osvojile prvo mjesto u grupi. Pobjedile su favorizovane odbokašice Prijepolja 2:1, potom Višegrad istim rezultatom i na kraju Berane sa 2:0. U polufinalu su bile ubjedljive protiv Pljevalja i slavile sa 2:0 a u finalu će se sastati sa komšinicama iz Sokoca.

Košarkaši su takođe u grupi osvojili prvo mjesto, savladali su Berane 72:57 a potom Čajetinu 58:48. Uslijedilo je polufinale za pamćenje protiv Sokočana i velika pobjeda 65:49. U finalu će se rogatički košarkaši sastati sa ekipom Bajine Bašte.

Stonoteniseri su pobjedili Bajinu Baštu 4:3 a izgubili su od Mojkovca 4:0 pa će se boriti za plasmanod 4. do 6. mjesta.

Ekipa u malom fudbalu je savladala Rudo 4:2 i Kolašin 2:0 ali su izgubili od Ivanjice 7:5 pa su ušli u borbu od 5. do 8. mjesta. Pobjedili su Požegu 2:1 pa će se za petu poziciju sastati sa Bijelim Poljem.

U odbojci na pijesku rogatičanke su pobjedile Čajetinu 2:1, potom Požegu 2:0, izgubile su od Goražda 2:0 a u borbi za četvrto mjesto sastaju se sa ekipom Novog Pazara.

Na kraju treba dodati da igre u Novom Pazaru protiču u najboljem redu, sportisti imaju odlične uslove, istina kiša je malo je poremetila tok takmičenja a smještaj i ishrana je na najvišem nivou. Kulturno zabavni život je odličan, nastupile su grupe Sars i Crvena jabuka a poslednje večeri igara će se održati koncert Alena Islamović.

Rogatica ponovo domaćin MOSI

Kao što se i očekivalo članovi Skupštine MOSI u Novom Pazaru su donijeli jednoglasnu odluku da domaćin 53. igara bude Rogatica. Tako će ovaj grad po treći put biti domaćin najveće amaterske sportske smotre na Balkanu. Rogatica je bila uspješan domaćin 33. MOSI 1987., potom 44. MOSI 2007., a svi članovi Skupštine MOSI su ubjeđeni da će tako biti i 2016. godine.