Most Mehmed-paše Sokolovića zatvoren i za pješake

SRNA - 31. avgusta 2014. 058.ba

Rekonstrukcija cuprije

VIŠEGRAD – Most Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu, zbog nastavka radova, zatvoren je i za pješake, što ne pamte ni najstariji Višegrađani.

Jedini drumski i pješački prelaz je preko Novog mosta kod naselja Garča.

Na ogradi gradilišta izvođači radova iz turske firme „ER-BU“ postavili su tablu na kojoj piše da se do daljeg zabranjuje prelaz preko starog mosta.

Turisti jedino mogu prići mostu niz stepenice od Hotela „Andrićev konak“ odakle sa donje terase fotografišu most.

Sanacija mosta izgrađenog 1577. godine počela je prošle godine, ali ih je tokom ljeta obustavila Republička građevinska inspekcija zbog, kako je rečeno, niza propusta izvođača.

Trenutno građevinari rade na popravci kolovoza na kome će izraditi izolaciju, a prethodno skinutu kocku zamijeniće turskom kaldrmom.

Projekat sanacije Ćuprije finansira Turska razvojna agencija, a sredstva za projekat i izmještanje infrastrukture obezbjedila je opština Višegrad.

Vrijednost ovog projekta je deset miliona KM.

Most Mehmed-paše Sokolovića na Drini u Višegradu od 2007. godine nalazi se na Uneskovoj listi zaštićenih spomenika svjetske kulture.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,