Narodno veselje „Ilindan 2014“

04. avgusta 2014. 058.ba

Ilindan u Zaborku

ČAJNIČE – Povodom praznika Ilindana tradicionalno 2. avgusta 2014. godine održano je narodno veselje „Ilindan 2014“ u Mjesnoj zajednici Zaborak.

U okviru proslave Ilindana održale su se razne sportske aktivnosti, a takođe i aktivnosti kultrno umjetničkog sadržaja.

Ilindan u Zaborku

Narodnom veselju je prisustvovao i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić koji je poželio dobrodošlicu svim prisutnim.

Na tradicionalnom Ilindanskom saboru održana su takmičenja u konjskim trkama gdje je na hiljadu metara prvo mjesto zauzelo grlo Dragoslava Starovlaha iz Zaborka.

Ilindan u Zaborku

Zatim takmičenja u malom fudbalu skok u dalj iz mjesta, bacanje kugle, navlačenju konopca i atletske trke od 150 metara.

Prvo mjesto u malom fudbalu osvojila je opština Čajniče, najveći skok imao je Rade Todorović od 2,75 metra zatim u bacanju kugle prvo mjesto odnio je Srđan Dačević.

Ilindan u Zaborku

U navlačenju konopca između dvije ekipe pod vođstvom Dragana Radovića i Dragoslava Starovlaha snaga je ipak poslužila ekipu Dragana Radovića koji su trijumfovali prvo mjesto dok je u atletskim trkama pobjednik bio Boban Kajević.

Veselje su svojim prisustvom uveličali i guslari: Đorđe Tanović, Rade Papović zatim, kulturno umjetničko društvo „Izvor“ iz Čajniča, dok su se u revijalnom djelu predstavile muške i ženske grupe iz Čajniča, Mjesne zajednice Zaborak i sa Pala.. Glas izvornih pjevača odjekivao je na sve strane. Posle održanih manifestacija tradicionalno se igralo kolo.

Organizator manifestacije je Organizacioni odbor, Skupština opštine Čajniče i opština Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,