Nova sala za 800 đaka

Glas Srpske - Radmila Đević - 17. avgusta 2014. 058.ba

Nova sala u Foci - Osnovna skola

FOČA – Zahvaljujući donaciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od 91.000 maraka, dotrajala fiskulturna sala koju koristi oko 820 đaka u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Foči je rekonstruisana.

Sala je sagrađena šezdesetih godina prošlog vijeka i već decenijama nije zabilježeno nijedno značajno ulaganje u nju. Krovovi su donedavno prokišnjavali, mokri čvorovi su bili u katastrofalnom stanju, parket krpljen i dotrajao, zidovi popucali, a polovina sprava i opreme nije bila u funkciji. Rukovodstvo škole se u avgustu prošle godine obratilo predsjedniku RS i odobrena im je 91.000 maraka.

– Sala je bila u lošem stanju, jedino ulaganje bilo je 2011. kada je rekonstruisan krov. Rekonstrukcija je počela u maju i sve je završeno. Urađena je nova stolarija, parket u sali, kompletan mokri čvor, postavljena keramika i rasvjeta. Ukratko, sve je potpuno novo – naglasila je direktor škole Jelena Čančar.

Dodala je da je urađena i nova spoljašnja fasada.

– Obnova najviše znači djeci koja će konačno imati uslove za bavljenje sportovima, što im je nedostajalo godinama. Sala nam je i izvor vlastitih prihoda, jer je izdajemo sportskim klubovima i rekreativcima, tako da će značiti i školi i lokalnoj zajednici – naglasila je Čančareva.

Produženi boravak

Zahvaljujući grantu slovačke ambasade škola je adaptirala i prostorije za produženi boravak koji počinje da radi od septembra.

– Potpuno smo rekonstruisali mokri čvor, podove, rasvjetu, a sve prostorije adaptirali za boravak najmlađih. Dobili smo i saglasnost opštine da će pomoći u dijelu nabavke usluga i materijala koji se tiču boravka djece. Imaćemo oko 42 djece, a izbor je obavljen prema dva kriterijuma – da su u pitanju djeca prva tri razreda osnovne škole i da su im oba roditelja zaposlena – istakla je Jelena Čančar.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,