Održana čajnička korida [FOTO]

12. avgusta 2014. 058.ba

Korida Metaljka

ČAJNIČE – Na čajničkoj koridi, održanoj 9. avgusta 2014. godine u selu Metaljka na tromeđi Republike Srpske, Crne Gore i Srbije najbolji bikovi ukrstili su rogove gdje je u teškoj kategoriji titulu odbranio u velikom stilu domaći bik Zimonja braće Milorada i Slavka Tanaskovića.

Pred oko dvije hiljade ljudi u borbama je učestvovalo oko 10. bikova sa područja Gornjeg Podrinja i sjevera Crne Gore.

Korida Metaljka

„Zimonja je miljenik ne samo naše porodice nego i posjetilaca korida širom Bosne i Hercegovine. Osim snage i neustrašivosti krase ga iskustvo i vještina“ – rekao je Slavko Tanasković.

U razbadanju u lakoj kategoriji prvo mjesto osvajio je bik Divonja vlasništvo Radiše i Radenka Živkovića iz Staronića.

Korida Metaljka

Održana su i viteška nadmetanja: skok u dalj, bacanje kugle, pretezanje konopca, trka staraca i ono što predstavlja novinu manifestacije je izbor za MIS tromeđe.

Korida Metaljka

Najduži skok iz mjesta od 3,03 metara imao je Sudić Mirza, u bacanju kugle, sa hicem od 13,5 metara pobijedio je Saša Spaić. U navlačenju konopca učestvovale su dvije desetočlane ekipe a takmičari Prva kosa Crne Gore nadjačali su Čaničane i odnijeli pobjedu. U trci staraca na 150. metara prvo mjesto osvojio je Ostoja Tanović iz Čajniča.

Korida Metaljka

U izboru za Mis tromeđe prvo mjesto osvojila je Jovana Tanasković sa Metaljke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,