Opština Novo Goražde uključena u projekat CRESSIDA

02. avgusta 2014. 058.ba

Novo Goražde panorama

DODATNO JAČANJE STRATEGIJE ODRŽIVOG RAZVOJA

NOVO GORAŽDE – Opština Novo Goražde je jedna od tri opštine iz Bosne i Hercegovine koja je uvrštena u projekat „CRESSIDA – Izgradnja kapaciteta lokalnih zajednica za održivi razvoj u međunarodnim slivnim područjima rijeka Drine (BiH, Srbija i Crna Gora) i Drim (Albanija, Kosovo i Makedonija).

Cilj projekta je pružanje podrške lokalnim zajednicama koje se nalaze u slivovima rijeka Drine i Dria, relevantnim državnim institucijama i poslovnom sektoru za bolje provođenje svojih strateških dokumenata i planova vezanih za održivi razvoj.

Projekat finansira Američka agencija za zaštitu životne sredine i italijansko Ministarstvo zaštite životne okoline, kopna i mora, a trajaće ukupno pet godina. Za prvu fazu projekta obezbijeđena su sredstva u iznosu od 500.000 američkih dolara.

Novo Goražde je već učestvovalo u realizaciji sličnmih projekata sa Regionalnim Centrom za životnu sredinu: „Komisija za rijeku Drinu“ i „Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu“. Rezultat ovih projekata je: Izrada Strategije održivog razvoja opštine Novo Goražde za period 2012. – 2017. godina, izrada školskog razvojnog plana, rekonstrukcija i opremanje područne škole u Novom Goraždu, uređenje priobalja na ušću rijeke Prače u rijeku Drinu u Ustiprači, te nabavka kontejnera i kanti za komunlani otpad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: