Petrović: Tužiću lokalnu vlast zbog nezakonite smjene [VIDEO]

08.08.2014.

Konferencija SNSD

VIŠEGRAD – Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović izjavio je danas da je sa funkcije direktora Javne ustanove Rehabilitacioni centar “Vilina vlas” na posljednjoj sjednici parlamenta nezakonito smijenjen od lokalne korumpirane vlasti koja uništava Višegrad.

Petrović je najavio da će tužiti lokalnu vlast zbog smjene za koju nije bilo nikakvog zakonskog osnova.

“Na prethodne dvije sjednice lokalnog parlamenta nisam dobio pravo da prisustvujem zasjedanjima, ni da kažem svoje mišljenje, iako po poslovniku imam puno pravo da učestvujem na tim sjednicama”, rekao je Petrović.

On je na konferenciji za novinare Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad danas rekao da ovo pokazuje da lokalna vlast koju predvodi SDS, ne želi da čuje mišljenje svojih političkih neistomišljenika i želi da im zabrani da govore i da ih kritikuju.

Petrović ističe da sva buka i hajka na Andrićgrad i posljednja dešavanja u Višegradskoj banji imaju veze sa odlukom koju je opština Višegrad ranije donijela da se dozvoli istraživanje rudnika nikla na području Vardišta.

“Sumnjamo da tu žele da se potkopa turizam, da se potkopa Andrićgrad, da se radi protiv Višegradske banje kako bi onda imao smisla taj rudnik nikla”, rekao je Petrović.

On podsjeća da je na ovu odluku SO Višegrad nije dala saglasnost Vlada Republike Srpske.

“Vladajuća koalicija u Višegradu optužuje republičku vlast za nepotizam, kriminal i korupciju, netransparentno poslovanje, a ustvari svjedoci smo toga da lokalna vlast upravo čini sve to za šta optužuju republičku vlast”, rekao je Petrović i naveo primjer nepotizma u lokalnoj vlasti gdje direktor lokalne javne ustanove zapošljava u istu tu ustanovu svoju suprugu.

On je podsjetio da je podnesen izvještaj MUP-a Republike Srpske protiv načelnika opštine Višegrad Slaviše Miškovića za nezakonitu kupovinu polovnih poljoprivrednih mašina od fizičkog lica.

“Optužuju Andrićgrad i Vladu Republike Srpske da netransparentno posluju i ulažu sredstva u Andrićgrad, a svjedoci smo da je na posljednjoj sjednici SO Višegrad donesena odluka o usvajanju regulacionog plana na području željezničke stanice i pijace, gdje treba da se grade olimpijski bazeni i sportski tereni. Na naša pitanje koliko će sve to da košta i iz kojih izvora da se finansira nismo dobili odgovore”, kaže Petrović.

On je istakao da je lokalna vlast nakon izbora kupila nekretnine od “Srbinje puteva”, Hotel “Višegrad” i robnu kuću, u šta je uloženo 6,5 miliona KM kreditnih sredstava, a iste te nekretnine su prije 10-15 godina prodate za 200.000 do 300.000 KM.