Poklanja 10 tona baliranog sijena za poplavljene

19.08.2014.

Milan Gagovic sa sjenom

FOČA – Poljoprivrednik iz Handića kod Foče Milan Gagović pripremio je 10 tona baliranog sijena, kao pomoć porodicama sa poplavljenih područja.

Gagović je sa članovima svoje porodice travu pokosio na području Čelebića, gdje se snabdijeva i za svoje gazdinstvo.

On kaže da bi volio da mu se jave dvije porodice, koje su u poplavama ostale bez stočne hrane, a uz sijeno darovaće im i nekoliko stotina kilograma pšenice.

“Znam dobro koliko je muke potrebno da bi se imanje steklo, a onda sve to u jednom trenutku odnese voda. To je strašno, gore nego rat”, rekao je Gagović.

Ovaj poljoprivrednik, koji se bavi proizvodnjom i preradom voća, ali i stočarstvom, te proizvodnjom heljde i pšenice, ističe da su trave ove godine dobro rodile, ali da je sušenje bilo otežano.

“Moja porodica se uspjela dobro organizovati, pa smo osušili dosta sijena. Za sušenje i baliranje ovih 10 tona ili kako mi kažemo sto metara sijena koje smo spremili za pomoć bilo nam je potrebno desetak dana”, rekao je Gagović.

On je dodao da će pokušati da organizuje i prevoz baliranog sijena i pšenice, a ukoliko mu se ne jave porodice kojima je sijeno potrebno, obratiće se Civilnoj zaštiti.