Policajci najčešći davaoci krvi

SRNA - Aleksandra Janković - 05. avgusta 2014. 058.ba

Policija daje krv u Foci

FOČA – Sedam pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz Foče, Rudog i Višegrada danas je dobrovoljno dalo krv u Službi transfuzijske medicine Univerzitetske bolnice Foča.

Načelnik ove službe Senka Milić ističe da su policijaci najčešći davaoci u porodičnom ciljanom davalaštvu tokom godine.

„U našoj službi dominira ciljano porodično davalaštvo kada se rodbina i prijatelji snalaze da obezbijede krv, a u takvim slučajevima policija je uvijek spremna da pomogne“, istakla je Milićeva.

Ona je dodala da je u ljetnom periodu povećana potreba za dozama krvi, pošto je Foča tranzitno područje i raskrsnica puteva, na kojima su česte saobraćajne nesreće.

„Obezbijedili smo se za ljetni period i trenutno imamo zalihe krvi svih krvnih grupa u dovoljnim količinama“, rekla je Milićeva.

Rogatičanin Mićo Ikonić, koji radi u Policijskoj stanici Višegrad, redovni je davalac krvi i kaže da mu je ovo prema evidenciji iz knjižice 12. put, ali dodaje da je krv više puta davao i u toku rata, kada se nije vodila evidencija.

Komandir Saobraćajne policije u Foči Zoran Vuković kaže da policija darovanjem krvi na najljepši način pokazuje primjer društvene odgovornosti i pripadnosti zajednici. „Policajci nikada ne pitaju kome će krv biti darovana. Bitno je da je ima dovoljno i da će to nekome vjerovatno spasiti život“, rekao je Vuković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,