Premijerka Vlade Republike Srpske u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. avgusta 2014. 058.ba

Zeljka Cvijanovic u Rogatici

BESPOVRATNA SREDSTVA PORODICAMA POGINULIH BORACA I RVI

ROGATICA – Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, u društvu savjetnika u Ministarstvu za rad i boračko-invalidsku zaštitu generala Milana Torbice, danas, subota, 9. avgusta, u Rogatici uručila je rješenja o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava porodicama poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata na ime trajnog stambenog rješavanja.

Rješenja je dobilo 33 porodice i RVI na ukupan iznos od 255.000 maraka, odnosno pojedinačno od 5.500 do 8.000 maraka.

U Rogatici, rečeno je ovom prilikom, 18. ovog mjeseca, još osam porodica dobiće rješenja o bespovratnim sredstvima. Time će biti u ovoj opštini ispunjena konačlna i dopunska rang lista stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI.

Zeljka Cvijanovic u Rogatici

Nakon podjele rješenja novinarima se obratila Predsjednica Vlade i naglasila:

– Rješenja i sredstva koja se dobivaju za stembeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI nisu ni blizu onog što bi one trebalo da dobiju. Ali, to su trenutne naše mogućnosti i dokaz da sistem vodi računa o ovoj populaciji. I pored svih nedaća koje su nas pratile i prate posljednjih godina nismo odustali od ovog velikog projekta u čiju realizaciju je uloženo preko 100, a samo ove godine više od 35 miliona maraka.

– Sa zadovoljstvom hoću da kažem, naglasila je premijerka, da ovaj projekat, koji je započet 2008. sa krajem ove godine okončavamo. Istovremeno, otvorićemo i novi kako bi svi oni koji se iz bilo kojih razloga nisu našli na ovom spisku a ispunjavaju krierije, bili zadovoljeni.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac izrazio je zahvalnost porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima koji su imali snage i strpljenja da iščekaju da im se država i na ovakav način oduži za ono što su žrtvovali i dali za Republiku Srpsku.

– Uz danas dodijeljena rješenja, rekao je on, i ona koja će se dodijeliti uz predstojeću krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje, ovih dana počinje i izgradnja stambene zgrade sa 14 stanova sa kojim će se stambeno riješiti još 11 porodica poginulih boraca i RVI. Administrativna služba opštine otvorena je i za one koji iz bilo kojih razloga ostali stambeno nezadovoljni da i oni koliko-toliko vrate povjerenje u lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku u cjelini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,