Preobraženjske svečanosti – oduševili glumci i fudbalske nade

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. avgusta 2014. 058.ba

Rogatica-detalj iz predstave Jazavac pred sudom

ROGATICA – Četvrti dan manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Rogatica na kulturnoj sceni obilježili su mladi iz Dramske družine Narodne biblioteke koji su izveli predstavu „Jazavac pred sudom“ narodnog tribuna i velikog srpskog književnika Petra Kočića.

Iako amateri sa još uvijek đačkim torbama, mladi glumci oduševili su skoro punu salu gradskog bioskopa. Gledaoci su zdušno pozdravili osnovce Saru Ninković u ulozi Davida Štrbca i Mariju Pušonja koja je glumila Davidovu suprugu, i srednjoškolce Andreja Lakića u ulozi austrijskog sudije, Đorđa Frganju kao pisara i Dragana Ristovića u ulozi austrijskog ljekara.

Turnir nada u Rogatici

I dok su mladi glumci iskazivali svoj talenat na bini gradskog bioskopa, na terenima Sportsko-rekreacionog centra počela su intenzivna takmičenja na drugom turniru fudbalskih nada. Okupilo se 28 ekipa sa prijavljenih preko 1000 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore. Oni će se sve do 18. avgusta takmičiti po godinama rođenja od 2000 do 2006. Svrstani su po grupama 2000/2001, 2002, 2003, 2004 i 2005/2006.

Nove nade u Rogatici

Između ostalih tu su Crvena zvezda iz Beograda, Brezovica iz Pljevalja, Jedinstva puteva iz Užica, Vranića iz Arilja, Radnika iz Bijeljine, Olimpika i Novog Grada 1 i 2 iz Sarajeva, Goražda, Bambi iz Višegrada, Slavije i Tempa iz Istočnog Sarajeva, Glasinca 2011 i Sokoca iz Sokoca, Jedinstva iz Zvornika, Piksija sa Pala i drugih.

Glasinac 2011

Glasinac 2011

Danas, prvog dana turnira, igrale su nade iz generacije 2000/2001. sa čak 305 učesnika. Takmičilo se 11 ekipa podijeljenih u tri grupe i nakon zanimljivih susreta u borbi za treće mjesto i bronzanu medalju sastale su se ekipa Glasinca 2011 i Novog Grada 2. Pobijedili su Sokočani sa 1:0 golom Strahinje Nikolića.

Anis Bećirbašić

Anis Bećirbašić

U finalnoj utakmici ove kategorije sastale su se nade Novog Grada 1 i Olimpa sa Pala. Pobijedile su Sarajlije sa 2:0 i osvojile zlatnu medalju. Paljanima je pripalo drugo mjesto i srebrna medalja.

Amar Mustafaj

Amar Mustafaj

Za najboljeg igrača ove grupe proglašen je Anis Bećirbašić. Najbolji strelac je Amar Mustafaj sa 5 golova (oba iz Novog Grada 1), dok je najbolji golman Kristijan Krunić iz Glasinca 2011.

Kristijan Krunić

Kristijan Krunić

U petak, 15. avgusta, turnir se nastavlja takmičenjem nada rođenih 2003. sa osam ekipa među kojima su i nade Crvene zvezde iz Beograda, Mladosti iz Rogatice, oba sokolačka kluba i Jedinstva iz Brčkog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: