Rogatica proslavila Preobraženje Gospodnje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. августа 2014. 058.ba

Preobrazenje u Rogatici

ROGATICA – Krsna slava opštine Preobraženje Gospodnje proslavljena je i u Rogatici. Liturgija u hramu Svete Trojice, litija od crkve glavnom ulicom do Spomen-kapele koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslovodilačkom ratu sa područja ove opštine i lomljenje slavskog kolača bili su završni i najsvečaniji dio brojnih devetodnevnih manifestacija posvećenih prazniku opštine.

Slavski kolač prelomljen je pred Spomen-kapelom uz prigodnu besjedu protojereja-stavrofora i starješine crkve Svete Trojice u Rogatici Rajka Cvjetkovića.

Preobrazenje u Rogatici

Obraćajući se prisutnim na tradicionalnom slavskom ručku koji je priređen u motelu „Park“, među kojima su bili načelnici susjednih opština, narodni poislanici ovog kraja, gradonačelnik Srpskog Sarajeva, Gordana Babić, zamjenik ambasadora Srbije u BiH i brojni drugi gosti, načelnik opštine Tomislav Puhalac rekao je da opština Rogatica uz sve teškoće koje prate Srpsku ide putem preporoda. U toku je realizacija projekta „Vodovod i kanalizacija“, kao investicija stoljeća sa ulaganjem od preko 6 miliona maraka. Opština je finansijski stabilna, stipendira se 155 studenata i uz pomoć Vlade Republike Srpske uspješno se rješavaju stambeni problemi porodica poginulih boraca i RVI. Riječju, nema ni jedne od 13 mjesnih zajednica u kojoj se nešto ne radi i gradi u cilju boljeg života i zadržavanja mladih u selima i na području opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: