Ruđanski sportisti na 51. MOSI

06.08.2014.

Rudo na MOSI

RUDO – Trideset pet sportista iz Rudog, danas je otputovalo na 51. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), koje se ove godine održavaju u Novom Pazaru. Opština Rudo predstaviće se u četiri sportske discipline – mali i veliki fudbal, odbojka i ribolov. Za sportiste i članove stručnog tima obezbjeđen je smještaj tako da će od 06. do 10. avgusta, boraviti u Novom Pazaru.

Sa željama da ih sreća prati na putu i na sportskim terenima, u ime lokalne vlasti, sportiste je ispratio načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, Dragan Jovanović.

Rudo na MOSI

Na ovim MOSI, učestvuju sportisti iz 29 gradova, sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Blizu 2000 sportista odmjeriće svoje snage u raznim sportskim disciplinama.

Sportska događanja prate brojni kulturni događaji a najvažniji je 10-ti jubilarni muzički festival “Stari grad“. Program festivala održava se svake večeri, od 21,00 – 24,00 časa, nastupom brojnih muzičkih grupa. Biće otvorena i izložba „Muzeja sporta“, gdje će se moći vidjeti najoriginalnije medalje od 1896. god. (Atina), fotografije, medalje i priznanja sportista.