Sanacija Osnovne škole „Jovan Dučić“

01.08.2014.

Sanacija osnovne škole u Čajniču

ČAJNIČE – U okviru Projekta „Sanacija centralne zgrade Osnovne škole ‘Jovan Dučić’ u Čajniču“ u toku je izvođenje građevinskih radova koji obuhvataju dva lota. Prvi dio obuhvata sanaciju mokrih čvorova, postavljanje nove fasade sa termoizolacijom, zamjenu vanjske i unutrašnje stolarije u školi i zamjenu potkova i oluka na školi dok drugi dio obuhvata zamjenu krovnog pokrivača. Realizacija ovog projekta počela je 1. jula i trajaće do 31. avgusta 2014. godine.

Projekat je finansiran od strane Vlade Japana u iznosu od 182.735,15 konvertibilnih maraka i Vlade Republike Srpske u iznosu od 50.000,00 konvertibilnih maraka.

Sanacija osnovne škole u Čajniču

– “Osnovna škola ‘Jovan Dučić’ je ovih dana pravo gradilište jer su u toku radovi. Od nastanka škole 1973. godine nije ništa ulagano do danas. Veliku zahvalnost uputićemo vladi Japana i ambasadi Japana u BiH kao i njenom ambasadoru. Takođe, želimo da se zahvalimo vladi Republike Srpske kao i našoj opštini Čajniče koja je u pripremnim fazama projekta dala svoj doprinos. Zahvaljujući naporima školskog menadžmenta infrastrukturni problemi koji već dugo postoje i koji do sada nisu mogli da se se saniraju su prepoznati i naša škola je kandidovana za ovu sanaciju. Ukoliko sve bude teklo po planu nastavnici i učenici naredne školske godine imaće mnogo bolje uslove za rad” – rekao je direktor Osnovne škole „Jovan Dučić“ Čajniče.