Sanirano kupalište na Rakitnici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. августа 2014. 058.ba

Obnovljeno kupaliste u Rogatici 2

ROGATICA – Među objektima kojim su majske poplave i nabujala Rakitnica u Rogatici nanijeli najviše štete bilo je gradsko kupalište. Šteta je procijenjena na više od 20.000 maraka i bez temeljitije opravke u njemu se cijelog ljeta nije moglo kupati. Da se sanira nije se mnogo ni žurilo. Tome su doprinijele i vremenske (ne)prilike i kiša koja je skoro svakog dana hladila vode i onako hladne Rakitnice.

Ipak, nadležni za kupalište nisu ga se odrekli. U budžetu opštine nađena su sredstva i prišlo se njegovoj sanaciji. Za te poslove angažovano je preduzeće „Hidrolet“ iz Rogatice, koje je posao obavilo u rekordnom vremenu.

Obnovljeno kupaliste u Rogatici 2

Nije se, takoreći, beton ni osušio, a odvažni dječaci sa gradskih ulica iskoristili su sunčane periode ovih avgustovskih dana i okupali se u saniranom kupalištu. Bilo je i drhtanja od hladne vode. Ali, kupalo se i uz Preobraženje Gospodnje kada se po narodnom vjerovanju više ne kupa u tekućim vodama pa će kupanje dječaka sa fotografije koju donosimo najvjerovatnije biti i posljednje ovog ljeta koga praktično nije ni bilo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,