Šesti međunarodni dječji festival folklora „Licidersko srce“ [FOTO]

SRNA - 19. avgusta 2014. 058.ba

Licidersko srce u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je večeras Šesti međunarodni dječji festival folklora „Licidersko srce“ u Andrićgradu u Višegradu i istakla da je veoma važno da se u okviru brojnih zajedničkih projekata koje realizuju vlade Republike Srpske i Srbije našla i ova manifestacija.

„Uspjeli smo da zajednički omogućimo da se na festivalu predstave djeca različitih zemalja i da kroz ovu manifestaciju prikažu svoje vještine i sve ono što su u životu kroz folklor naučili“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su sad djeca čuvari tradicije i da prenose kulturno nasljeđe naroda, o čemu uče i na radionicama koje se organizuju tokom festivalskih dana.

„Ova manifestacija služi da se djeca upoznavaju i zbližavaju, stiču znanja o različitim kulturama i narodima poštujući ih i njihovo kulturno nasljeđe“, dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je sa folkloristima učestvovala u difileu od mosta Mehmed-paše Sokolovića, pa zatim gradskim ulicama do Andrićgrada, gdje je u Andrićevom institutu za predstavnike svih KUD-ova organizovala prijem i druženje.

[royalslider id=“126″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,