„Sutjeska“ okupila 45 biologa iz pet zemalja

SRNA - Aleksandra Janković - 17. avgusta 2014. 058.ba

Biolozi u Foci

FOČA – Na Tjentištu se danas završava četvrti međunarodni biološki kamp „Sutjeska 2014“ koji je okupio 45 mladih biologa iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije i NJemačke.

Studenti, asistenti, kao i stručnjaci u raznim oblastima biologije proteklih sedam dana istraživali su floru i faunu Nacionalnog parka „Sutjeska“, što će im biti od velike koristi u daljem toku studiranja i naučno-istraživačkog rada.

Smiljan Tomić, predsjednik Društva studenata biologije iz BiH koje je organizovalo kamp, rekao je da su učesnici svakog dana boravili na terenu, podijeljeni u sekcije, te da će svaka sekcija objaviti rezultate istraživanja ovog jedinstvenog, izuzetno raznolikog i biljnim i životinjskim vrstama bogatog područja.

Osim značaja za nauku, međunarodni kamp biologa promoviše toleranciju i međunacionalnu saradnju, a njegovu organizaciju finansijski je podržala Ambasada SAD u BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,