Tradicionalni sabor na Zaborku

SRNA - Aleksandra Janković - 02. avgusta 2014. 058.ba

Zaborak-Čajniče

ČAJNIČE – U galopskim trkama konja na 1.000 metara, koje su u okviru proslave Ilindana održane danas na Zaborku, kod Čajniča, trijumfovalo je grlo Dragoslava Starovlaha iz Zaborka.

Na tradicionalnom Ilindanskom saboru, održana su i takmičenja u malom fudbalu, skoku u dalj iz mjesta, bacanju kugle, navlačenju konopca, te atletska trka na 150 metara.

Prvo mjesto na turniru u malom fudbalu osvojila je opština Čajniče, najduži skok iz mjesta od 2,75 metara imao je Rade Todorović, najbrži na 150 metara je bio Boban Kajević, a u bacanju kugle, sa hicem od 12,42 metara, pobijedio je Srđan Dačević.

U navlačenju konopca učestvovale su dvije desetočlane ekipe, a takmičari iz Čajniča, predvođeni Draganom Radovićem nadjačali su Zaborčane, na čijem čelu je bio Dragoslav Starovlah.

Proslava Ilindana počela je jutros liturgijom u mjesnoj crkvi Svetog Spasa, a nakon sportskih takmičenja nastavljena je nastupom pjevačkih izvornih grupa.

Organizator sabora na Zaborku je opština Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,