Turističke manifestacije smjenjuju jedna drugu

15.08.2014.

Višegrad-panorama

VIŠEGRAD – U Višegradu će u nedjelju, 17. avgusta, biti održano takmičenje za najbolje i najukusnije spremljenu riblju čorbu od drinske ribe.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će na manifestaciji “Drinski kotlić” učestvovati kulinari iz Bijeljine, Užica, Bajine Bašte, Požege, Lučana, Rudog i Višegrada.

Ona je istakla da turističko ljeto u Višegradu još nije završeno i da predstoji još turističkih sadržaja, pa je za 23. avgust najavila skokove sa višegradske ćuprije, najposjećenije i najatraktivnije manifestacije.

Učešće je najavilo 30-ak skakača iz Mostara, Mojkovca, Užica, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, Prijepolja i drugih gradova.

“Za najbolje će biti obezbijeđene pristojne novčane nagrade, a turistički radnici očekuju veliku posjećenost turista i građana grada na Drini i Rzavu”, dodala je Todorovićeva.

Međunarodni sajam meda i pčelarske opreme biće održan sredinom septembra.

Kulturne i turističke manifestacije cijelo ljeto smjenjuju se i u kompleksu Andrićgrada gdje će od 17. do 23. avgusta biti održan Međunarodni dječiji festival “Licidersko srce” na kome će učestvovati 29 ansambala sa 850 djece iz 11 zemalja.

Početkom septembra u Višegradu će biti održano i Balkansko prvenstvo u veslanju, a građevinari Andrićgrada već grade na Drini i uređuju veslačku stazu i druge objekte.