Završen turnir fudbalskih nada „Rogatica 2014“

19.08.2014.

Fudbalske nade iz Rogatice

ODE JOŠ JEDAN PEHAR U SRBIJU

ROGATICA – Šlag na četvrti, završni, dan turnira fudbalskih nada iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, koji je održan povodom krsne slave opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg, bilo je takmičenje dječaka rođenih 2002. godine, za koji je rečeno da je bio najjači i najatraktivniji.

Takmičilo se 12 ekipa svrstanih u tri grupe. Među njima bile su po dvije ekipe škole fudbala Olimp sa Pala, federalnog Goražda i domaćina Mladosti, te Novog Goražda, Stakorine iz Čajniča, Sokoca, Glasinca 2011, Bambija iz Viđegrada i ekipe „Vranić“ iz Arilja u Srbiji.

Poslije cjelodnevnog igranja u polufinalu sastale su se ekipe Olimpa 1 i Mladosti 1. Pobijedile su nade Olimpa sa 1:0. U drugom polufinalu igrali su „Vranić“ i Mladost 2, Regularni tok ovog zanimljivog susreta završen je sa 2:2, a u izvođenju jedanesteraca bolje su bile nade „Vranića“ sa 3:1.

Ode pehar u Srbiju, ekipa Vranića

Ode pehar u Srbiju, ekipa Vranića

U utakmici za treće mjesto, Mladost 1 bila je bolja od Mladosti 2, a u finalnoj ekipa „Vranića“ ubjedljivo, sa 3:0, pobijedila je Olimp 1 i, poslije Zvezdinog pehara za osvojeno prvo mjesto u kategoriji nada 2005/2006, još jedan pehar otišao je u Srbiju.

U ovoj kategoriji za najboljeg igrača proglašen je Stefan Nikolić iz Vranića, odakle je i najbolji golman Filip Ilić. Najbolji strelac sa pet postignutih golova bio je Petar Blagojević iz Olimpa 1.

Turnir je zatvorio predsjednik FK Mladost Ljubiša Zeljaja. On je istakao da je na turniru odigrano 116 utakmica sa 947 mladih fudbalera. Svima njima, trenerima i vođama puta zahvalio se što su svojim dolaskom turnir obogatili i uveličali povod njegovog održavanja – krsna slava Preobraženje Gospodnje. Pozvao ih je, uz uvjerenje da su FK Mladost i Rogatica bili dobri domaćini, da dođu i dogodine, Obećanja su sa zadovoljstvom pala.