Zbog interesovanja za turnir proširene i tribine

09.08.2014.

Mali fudbal u Samoborskoj

FOČA – Više od 200 rekreativaca iz Foče okupilo se na turniru u uličnom fubalu “Samoborska 2014”, na kojem je u proteklih pet dana učestvovalo čak 40 ekipa, a zbog velikog interesovanja publike morao je biti proširen i kapacitet tribina.

Da bi svi posjetioci bili u prilici da posmatraju mečeve na igralištu Osnovne škole “Veselin Masleša” tribina je proširivana montažnim tribinama sa Gradskog stadiona.

Ulični fudbal na ograđenom terenu, bez izvođenja auta, sa neobičnim golovima, te pod svjetlošću reflektora, privukao je dosta publike.

“Draž je upravo u uličnom fudbalu, pogotovo što se nigdje ne igra kao ovdje, na golovima od košarkaških konstrukcija”, objasnio je Mladen Milanović iz Samoborske, koji je sudio mečeve.

Turnir je organizovalo društvo iz naselja Samoborska, koje je svojim sredstvima osvijetlilo teren, pa su se mečevi igrali od poslijepodnevna do ponoći.

“Turnir smo prvi put organizovali prošle godine, kada smo skupili novac i kupili rasvjetu, a komšije i škola su nam dali struju”, kaže Stefan Kovač iz Samoborske.

Organizaciju turnira, kao glavni sponzor, pomogla je Asocijacija mladih Foča, čiji predsjednik Milan Krstić ističe da je ovo primjer kako se sa minimalnim ulaganjima, uz veliki entuzijazam omladine, može dosta uraditi.

“Prema statističkim podacima, 1,4 odsto stanovništva Foče igralo je na turniru, a o posjeti da i ne govorimo. Ovo takmičenje ima sve predispozicije da postane regionalni”, rekao je Krstić.

Pobjednik turniral u Samoborskoj

Pobjednik ovog neobičnog takmičenja je ekipa “Asocijacija mladih”, drugo mjesto osvojila je ekipa “Nazadak”, a treća je bila “Sinema”.

Samoborska je, inače, poznata po zajedništvu i po entuzijazmu njenih stanovnika, koji često organizuju akcije uređenja naselja.