Drama na Magliću: Spasavali izgubljene Čehe

SRNA - 09. septembra 2014. 058.ba

Maglic

FOČA – Pet državljana Češke spašeno je nakon što su se izgubili na planini Maglić, a povrijeđenih nije bilo, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Poziv za pomoć češkim državljanima, Operativno-komunikacijski centar (OKC) Ministarstva bezbjednosti BiH primio je sinoć u 20.40 časova, nakon čega su locirani i sa njima je uspostavljen kontakt.

Poslije višečasovne potrage predstavnici spasilačkog kluba „Wolf“ iz Foče i Gorske službe spašavanja – stanica u Foči su u 1.40 časova na području ispod crnogorskog Maglića, na visini od 2.368 metara nadmorske visine, pronašli izgubljene češke državljane.

Tu im je pružena prva medicinska pomoć i zbrinuti su, a među njima kao i među spasiocima nije bilo povrijeđenih.

Česi su spaseni koordinisanim aktivnostima OPK BiH, Operativnog centra Crne Gore, Granične policije BiH i spasilačkih službi na terenu predvođenih spasilačkim klubom „Wolf“ iz Foča i Gorskom službom spašavanja – stanica Foča.

Ministarstvo bezbjednosti BiH zahvalilo je za zalaganje i svim spasiocima čestitalo za uložene napore tokom akcije spašavanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,