Izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči

SRNA - 18. septembra 2014. 058.ba

Policija

FOČA – Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnesen je izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči čiji su inicijali E.K, zbog nesavjesnog postupanja u vršenju dužnosti, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da je E.K, kao službeno lice u izvršnom postupku koji je vođen pred Osnovnim sudom u Foči nad imovinom preduzeća „Tehnokom“, propustio obavezu dužnog nadzora, te prekršio odredbe Zakona o parničnom postupku Republike Srpske, čime je očigledno nesavjesno postupao u vršenju dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da je E.K. blagovremeno izjavljenu žalbu Pravobranilaštva Srpske mimo svih zakonskih rokova uputio na dalje postupanje nadležnom Okružnom sudu u Trebinje, tek nakon proteka četiri godine i nakon pokretanja istražnih radnji Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske u ovom predmetu.

Na taj način trećim licima je omogućio nezakonito sticanje vlasništva nad poslovnim prostorima koji su prethodno bili u vlasništvu preduzeća „Tehnokom“, te oštetio navedeno preduzeće za oko 134.000 KM.

Postupajući po naredbi Okružnog tužilaštva u Trebinju, policijski službenici CJB-a Istočno Sarajevo i Stanice javne bezbjednosti Foča su u saradnji sa MUP-om Srpske nakon provođenja dodatnih istražnih radnji Okružnom tužilaštu u Trebinju podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv nevednog sudije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,