Mladost harči bodove

29.09.2014.

FK Mladost - FK Gorica

ROGATICA – U sedmom kolu Druge fudbalske lige Republike Srpske grupa istok, rogatička Mladost sastala se juče, nedelja, 28. septembra, sa ekipom Gorice iz Pučila. Gosti su odnijeli sva tri boda pobijedivši sa rezultatom 2:1.

Desilo se ono što se naslućivalo. Poslije katastrofalnog poraza u šestom kolu u gostima od Ilićke 01 u Brčkom primivši 5 golova, Mladost je doživjela i prvi poraz na domaćem terenu. Rezultat od 1:2 kad se sve sabere i nije veliki prema onom što se vidjelo na terenu. Da su napadači gostiju bili imalo agilniji, poraz bi sigurno bio ubjedljiviji. Ovo tim prije što igrači Mladosti tokom cijele utakmice na gol gostiju nisu uputili ni jedan ozbiljniji šut.

Na drugoj strani primili su dva gola skoro na identičan način nakon što su iz igre „ispali“ odbrambeni igrači pa je golman Ljubinac, ni kriv ni dužan, morao vaditi loptu iza svojih leđa.

Koliko je Mladost bila dezorjentisana dokaz je i to da većina igrača nije znala šta igra. Sticao se utisak da su neki umjesto da atakuju na gol gostiju bježali od gola valjda čuvajući rezultat iako su gubili utakmicu.

FK Mladost - FK Gorica

Poslije ove utakmice treneru Draganu Jovanoviću ostaje težak zadatak da ekipi vrati samopouzdanje i nađe tim i pojedince koji će stati na loptu i zaustaviti eroziju fudbala u Rogatici.

Inače, trener Mladosti Dragan Jovanović Gorici je suprostavio ovaj tim: Dražen Ljubinac, Nemanja Ćaćić, Obrad Janjić, Boban Klisura, koga je u 72. minutu zamijenio Danijel Rosić, Mićo Rajak, Slobodan Đurović, Nenad Tošović, Siniša Tadić, Goran Balčaković, koga je zbog povrede već u 7. minutu zamijenio Darko Nerić, Miloš Urta i Radoš Zimonjić.

Nešto bolji od ostalih bili su golma Ljubinac, Đurović, koji je iz penala, na njemu načinjenim, u 7. minutu postigao jedini gol, i Mićo Rajak. Igra ostalih ravna je petici, što je u fudbalu loša ocjena.

Žute kartone u Mladosti dobili su Mićo Rajak, Nemanja Ćaćić i Nenad Tošović.