Mur razgovarao sa Mašićem i Krsmanovićem

SRNA - Aleksandra Janković - 19. septembra 2014. 058.ba

Mur u Foci

FOČA – Novi šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur razgovarao je danas u Foči sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem i njegovim zamjenikom Radenkom Srndovićem o privrednoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i predstojećim izborima.

Mur je pohvalio dobru saradnju Foče sa susjednim opštinama u BiH, ali i prekograničnu saradnju sa opštinama u Crnoj Gori.

Govoreći o predstojećim izborima, Mur je napomenuo da je uloga OEBS-a prije dvadesetak godina bila veća, ali da je ova organizacija i dalje pokrovitelj posmatračkih misija.

„Predstavnici Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava iz Varšave, njih oko 300 posmatrača, koji će pod pokroviteljstvom OEBS-a posmatrati izbore, već su stigli u BiH, gdje će ostati do kraja oktobra“, rekao je Mur.

Mašić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će Kancelarija OEBS-a ostati u Foči, za razliku od nekih drugih opština, u kojima je morala biti ugašena.

On je informisao Mura da opština Foča spremno dočekuje opšte izbore, te da se primjenjuju instrukcije Centralne izborne komisije BiH.

„Formirali smo odgovarajuće komisije u kojima su iskusni pravnici. Obezbijedili smo ravnopravnost u predstavljanju svih učesnika izbora i svima smo sugerisali da se ponašaju fer i korektno, da ne upotrebljavaju riječi mržnje, te da lijepe plakate na mjestima koja smo za to odredili“, rekao je Mašić.

Nakon sastanka sa opštinskim zvaničnicima, šef Misije OEBS-a o sličnim temama je razgovarao i sa potpredsjednikom Narodnog demokratskog pokreta Zdravkom Krsmanovićem.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,