Obilježen svjetski dan pismenosti

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. septembra 2014. 058.ba

Djeca u biblioteci u Rogatici

ROGATICA – Svjetski dan pismenosti, 8. septembar, Narodna biblioteka u Rogatici obilježila je sa dvije odvijene radionice za djecu od 3 do 5 godina iz ustanova predškolskog vaspitanja Dječije obdanište i Kluba za djecu „Milica“.

– Cilj je bio, reče direktorka Biblioteke Anđelka Đerić, i nadamo se da smo ga ostvarili, da se kroz igru i zabavu podigne nivo dječije svijesti o značaju pismenosti, posebno dječije.

Djeca u biblioteci u Rogatici

– Obje radionice, dodala je Đerićeva, počele su pjesmom o slovima i upoznavanje sa slovima kroz izvlačenje „iz šešira“ nekog od slova azbuke. Nakon toga djeca su po vlastitom nahođenju crtale predmete na temu slova koga su izvukli iz šešira.

Odmor poslije „napornog rada“ bio je uz crtane filmove preko video projekcije. U nastavku radionica slijedilo je dopunjavanje slovima riječi kojim su slova izostavljena da bi za kraj uz dječije pjesme sva djeca zaigrala i zaplesala.

Radionice su završene uz slatkiše koje su od organizatora dobila sva prisutna djeca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,