Od 5. do 7. septembra održava se juniorsko Balkansko veslačko prvenstvo

01.09.2014.

Veslacka staza u Sasama

VIŠEGRAD ČEKA BALKANSKE VESLAČE

VIŠEGRAD – Pripreme za Balkansko juniorsko prvenstvo u veslanju, koje se od 5. do 7. septembra održava na donjem Drinskom jezeru, na novoizgrađenoj stazi Sase, su u završnoj fazi, potvrdio je generalni sekretar Veslačkog saveza RS i predsjednik Veslačkog saveza BiH, Nebojša Marković.

– U toku su završni radovi na tehničkom dotjerivanju staze duge 2.000 metara, na kojoj će se oko 350 takmičara nadmetati u svim veslačkim disciplinama. Činimo dodatne napore da takmičenje protekne na najvišem organizacionom nivou, rekao je Marković.

On je dodao da je najavljen dolazak veslača iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske, Grčke, Kipra i BiH i da će većina biti smještena u Višegradu.

Marković je za srijedu, 3. septembra u 12 časova u Andrićgradu, najavio pres konferenciju na kojoj će biti poznati svi detalji ovog prvenstva.

– Ono što je izvjesno, Višegrad će u subotu, 6. septembra biti domaćin Kongresa Balkanske veslačke federacije, koji će biti održan u Andrićevom institutu, naglasio je Marković.